De vakantiestuga bestaat uit een huis en een schuur op 1700 m2 grond, gelegen op een heuvel met rondom bossages en struweel. Huis en het gazon voor het huis liggen enorm beschut. Zelf bij flinke wind waait onze vlag nauwelijks! Er is maar één entrée en aangezien het huisje aan een min of meer doodlopende weg ligt, is er optimale privacy.

Het huis is geschikt voor 4 á 5 personen. Het is gebouwd omstreeks 1860 en de ouderwetse sfeer zit er nog helemaal in. Dat geldt ook voor de hoogte van het plafond: slechts 2.14 meter hoog. De deuren zijn nog iets lager, dus is het niet ongewoon dat je een paar keer per week jouw hoofd stoot.

Het gehele huis kan verwarmd worden met aan de wand geïnstalleerde elektrische kachels en een open haard

Het huis bestaat uit een entrée met een werkkast. Dan een kleine kamer, waarin een bedbank staat. Deze kamer is te gebruiken als extra slaapkamer en ideaal om rustig een boekje te lezen als anderen in de huiskamer TV kijken. Hier staat ook een keur aan natuurboeken, zodat je elke vogel, plant of dier op naam kunt brengen. Wij hebben het dan ook de natuurkamer genoemd.

De keuken

De keuken bestaat uit een oud gedeelte, dat vooral de sfeer bepaald en een nieuw deel met twee wasbakken en stromend water (heet/koud). De eettafel is uitklapbaar, zodat er gemakkelijk 6 mensen mee kunnen eten.

Er zijn drie elektrische kookplaten en een elektrische oven. Voorts een magnetron, koffiezetapparaat, elektrische waterkoker, een electrische mixer en een broodrooster. Een koelkast en vriezer staat in de bijkeuken.

En verder natuurlijk bestek, glazen, mokken, bekers, borden, allerlei soorten pannen etc. Genoeg voor 6 personen en eventuele gasten die aan komen waaien.

De huiskamer

De huiskamer bestond vroeger uit twee delen, waardoor er nog twee open haarden in zitten. We stoken echter maar één van de open haarden. Voor de liefhebber staat er nog een oud harmonium, geschikt voor de familiesamenzang!

Er zijn twee tweezitsbanken, een tafel met enkele stoelen. Een boekenkast (met boeken natuurlijk!) en een radio/CD/cassettespeler. Voorts een grote televisie met ingebouwde DVD ingang. Dus neem vooral veel DVD's mee om 's avonds lekker naar te kijken. Een aanrader: Wallander, Beck of Huss, alle drie enorm spannende Zweedse politieseries. Of natuurlijk The Bridge, Borgen of The Killing past hier prima.

De slaapkamers

Op de eerste etage is een overloop, met aan de zijkanten van het huis, lange bergruimten. Daartussen liggen twee slaapkamers; een grote slaapkamer met een tweepersoonsbed. En een kleinere slaapkamer met twee éénpersoonsbedden erin. In beide kamers staat een linnenkast en zijn nachtkastjes bij de bedden.

En verder...

Douche, toilet en wastafel zitten in de bijkeuken achter het huis. Er is een 80 liter boiler, dus voor vijf personen douchen is er geen probleem. Ook zit hier de hydrofoor, die bij het inschakelen van de kraan automatisch water levert uit een 100 meter diepe bron. De pomp zelf zit helemaal onder in de bron. De put is in juni 2007 geboord. We hebben een wasmachine, die in de bijkeuken staat. Het drinkwater wordt gecontroleerd en is van een goede kwaliteit. Alleen smaakt het soms wat naar ijzer, ofschoon dit mangaan is.

In de schuur staan een aantal fietsen: drie herenfietsen, twee damesfietsen en een (24") kinderfiets. En natuurlijk de onvermijdelijke barbecue. En voor de koude avonden ligt er een voorraad hout om te stoken.

Is Kullstad te huur?

Ja, wij verhuren ons huisje. We vragen 450 Euro per week inclusief. Je kunt het huisje per week huren vanaf 1 april tot en met 1 oktober. In principe loopt de week van zaterdag t/m zaterdag, maar in overleg kan daar van worden afgeweken. Je moet alleen zelf bedlinnen meenemen en keukendoeken / vaatdoeken. In de winter verhuren we niet, omdat we dan het watersysteem hebben afgekoppeld. Huisdieren zijn welkom!

Er zijn twee zonden:

1. Roken is verboden. We zijn centraal aangesloten met de brandmelders bij de brandweer: dat betekent bij roken in huis, dat bij het inschakelen van de brandmelder na enkele minuten de brandweer in Horn en Kinda massaal uitrukt (men neemt geen risico i.v.m. de vele houten huizen!). Binnen 10 minuten staan enkele zware Volvo's en Scania's van de brandweer, inclusief politie en standaard de ambulance op het erf. Bij nood kun je op de Zweden rekenen, maar bij vals alarm rekent men ook en wel minimaal 8000 Zweedse Kronen! Je kunt overigens gewoon lekker pannenkoeken bakken en mocht het alarm aanslaan door rook uit de open haard, dan druk je gewoon het alarm uit.

2. Verspil geen water, maar gebruik wat je nodig hebt. We zitten niet op een waterleidingnet zoals dat in de dorpen gebruikelijk is, maar pompen vers water uit eigen bron. En die bron heeft per uur/etmaal een maximale capaciteit, die ons overigens nooit in de steek heeft gelaten!