Linköping linsjeuping is een uurtje rijden, dat wel, maar dan kun je shoppen tot je er bij neer valt. De grootste warenhuizen van Noordwest Europa staan hier aan de rand van de stad. En dan kun je gelijk de prijzen van IKEA vergelijken met Nederland! Voor meer info: www.linkoping.se. Daar vind je ook allerlei links naar bijvoorbeeld de trots van Linköping, een van de grootste Skandinavische kathedralen, waarvan het oudste deel al uit de middeleeuwen stamt: www.linkopingsdomkyrka.se

Je vindt hier ook het Luchtmachtmuseum en de bakermat van de SAAB fabriek. Als je altijd al had willen weten waarom een Saab zoveel overeenkomsten heeft met een vliegtuig, kijk eens bij www.flygvapenmuseum.se.

Maar leuker is Gamla Linköping, de oude stad. Een openluchtmuseum, waar je in elk geval een dagdeel zoet kan zijn. Er lopen figuranten rond in de stijl van de negentiende eeuw. Er is een oude chocoladefabriek, waar je verse chocolade kan kopen, een schooltje, oude ambachtelijke fabriekjes en nog veel meer uit de oude doos. Het geeft een goed beeld van hoe Zweden in de negentiende eeuw eruit zag.

Omgeving Gamla-oude dorp Omgeving Gamla-oude school Omgeving Gamla-chocoladewinkel