Dat zijn er nogal wat. In Nederland kun je ook bij Nieuweschans / Groningen de grens over. Dat hebben we vaak gedaan, totdat ik bijna werd bekeurd. Op de een of andere wijze is Groningen vergeven van verborgen politieagenten, flitsers en verkeerslichten. Maar wie het durft te wagen, die rijdt over de A28 via Amersfoort, Zwolle en Assen of via de Afsluitdijk langs Bolsward, Sneek en Drachten vanaf de Randstad. Een heel wat relaxere route vergeleken met de route via Oldenzaal/Osnabrück, ofschoon je uiteindelijk toch weer op "die Einz" terecht komt bij Bremen. Je bent ook wat langer bezig, door verkeerslichten in Groningen, een rotonde in Joure etc. En je kunt dus officieel niet harder dan 120 km/h, terwijl je via Hengelo al snel kunt planken, omdat je in Duitsland nu eenmaal onbeperkt mag scheuren. Althans, sinds kort rijd je vanaf Bremen tot aan Hamburg op 120 km wegen. Pas boven Hamburg kun je richting Puttgarden weer plankgas. Ook Die Autobahn is niet meer wat het geweest is. Overigens is de drukte ook afhankelijk van wanneer je rijdt. Zondagen zijn relatief rustig in Duitsland. Vrijdagen en zaterdagen, zeker in de zomer, zijn erg druk. En 's nachts rijden is ook een aantrekkelijke optie. Weinig verkeer en psychologisch lijkt het of het sneller gaat vind ik.

Vanaf Nieuweschans (A7) kom je in Duitsland op de 28, die via Oldenburg uiteindelijk dus weer op de A1 ten zuiden van Bremen aansluit. Daar volg je de route zoals hiervoor beschreven. En wil je echt relaxed rijden in Duitsland, dan moet je de Autobahn af en zelf gaan plannen. Maar de Autobahn is eigenlijk helemaal niet zo stressig als sommige lieden wel menen. Je rijdt tenslotte alleen maar rechtuit, zonder verkeerslichten, dorpen etc. Je treft hooguit af en toe een file, vooral in de spitsuren bij Bremen en in het bijzonder Hamburg. En daarnaast is er natuurlijk altijd wel ergens werk aan de weg (Baustellestau) of een ongeluk gebeurt(Unfallstau). Vooral vanaf 2009 waren er enorm veel bouwwerken met vertraging, omdat er overal (nieuwe) bruggen over de A1 werden gebouwd, maar die werkzaamheden zijn eindelijk (bijna?) af. En als je pech hebt wordt een Baustellestau tevens een Unfallstau en sta je een uur of langer helemaal stil. Maar veel alternatief is er niet. Je kunt soms als je hoort dat het helemaal vast staat zo'n blauw U bord volgen (staat dan op b.v. U39), maar dan moet je van tevoren uitpuzzelen waar die Umleitung naar toe gaan. Je rijdt dan wel om, maar je staat in elk geval niet stil op de Autobahn. Ons record is vier uur stilstaan bij Hamburg in de zomer van 2012. Vreselijk.

Denemarken komt hieronder nog verder aan bod, vanwege de mogelijkheid om bruggen te nemen in plaats van de boot, of een combinatie van brug en boot.

stenaline kielEn verder kun je natuurlijk naar Kiel rijden en daar de Stenaline nemen, die elke dag om 19.00 uur afvaart richting Göteborg, waar je dan de volgende ochtend aankomt. Sommige lieden zweren bij deze ferry; je komt uitgeslapen aan. Ik werd echter meestal wakker gehouden door Zweedse jongeren en ander ongemak, dus kan ik mij niet heugen uitgeslapen van de Stena Line af te zijn gereden. Maar als je een duurdere hut met een raam neemt, of echt flink uit de broek gaat en een dure hut bovenin neemt, dan zul je vermoedelijk geen last hebben van andermans vertier. Dan is Kiel-Göteborg wellicht een prima manier om rustig naar Zweden te rijden. Kiel is ongeveer 6-7 uur rijden vanaf Amsterdam e.o. En Göteborg-Kullstad zal ongeveer 4 uur rijden zijn, dus dat is net zolang als vanaf Helsingborg. Zie verder www.stenaline.nl.

En dan zijn er nog de overige ferries, zoals van Travemünde naar Trelleborg. Naar Kullstad is echter de route Puttgarden-Rodby/Helsingör-Helsingborg het handigst. En qua boot is de Stena Line vanaf Kiel het handigst. Je rijdt dan vanaf Göteborg over de 40 via Borås naar Jönköping en vandaar pak je de route op zoals hiervoor beschreven.

Dan nog wat over de alternatieven in Denemarken. Je hoeft geen enkele boot te nemen, als je in Noord-Duitsland bij Flensburg de grens over gaat. Je moet dan bij Hamburg richting Flensburg de 7 nemen. In Denemarken gaat de 7 over in de E45. Bij Kolding neem je de E20 en dan ga je over de tolbrug (www.storebaelt.dk). Je rijdt dan uiteindelijk ook weer richting Kopenhagen. Hier kun je dan alsnog naar Helsingör rijden en de boot nemen. Maar je kunt dus ook de Öresundbron nemen, de grote brug tussen Zweden (Malmö) en Denemarken (Kopenhagen). Je komt dan 50 km. zuidelijker uit dan met de boot naar Helsingborg (www.oeresundsbron.com). In totaal rijd je wel 200 kilometer om en ben je een uur langer bezig als je alleen bruggen neemt. Je moet dus zelf even berekenen of de extra brandstof en langer rijden opweegt tegen de boot c.q. de boten. Op de boot rust je ook nog eens even uit. Richting Kullstad, Östergotland zijn de bootverbindingen via Puttgarden-Rødby en Helsingör-Helsingborg in mijn optiek het meest logisch.

Hieronder kun je inzoomen op de kaart van Zuid-Zweden. Vanaf Helsingborg volg je de groene lijn (E4) richting Stockholm. Bij Jönköping ga je via Nässjö naar Eksjö. Daar kun je kiezen. Of de 134 op naar Kisa, of zoals in het begin beschreven via Vimmerby de 34 op ook richting Kisa (en Linköping). De blauwe stip is de bestemming.

Of je gaat bij Ljungby de E4 af naar Växjo, Målilla en Hultsfred, zoals eerder beschreven. Dat is eigenlijk de laatste twee jaar onze marsroute geworden via de 25 en 23 naar de 34.

Vanaf Jönköping richting Nässjö (40, was vroeger de 31) en bij Nässjö naar Eksjö (33) tot aan Vimmerby. Daar richting Linköping, Kisa (34) tot aan de kruising richting Horn/Gamleby (135). Na 8 km. linksaf Horn in. Bij de ICA rechts aanhouden richting Västra Eneby en dan na 3 km. ben je in Greby.

Vanaf Ekjsö kun je ook de 134 naar Kisa nemen. Een prachtige weg door het noordwestelijk deel van het Hoogland van Småland. Je rijdt dan door Kisa heen en vervolgt de 134 richting Åtvidaberg, totdat je bij een brug komt over het Åsundenmeer. De 134 gaat dan linksaf over de brug, maar je moet dan rechtdoor blijven rijden richting Horn. Na een kilometer of tien zie je rechts direct aan de weg een grote rode stal. Direct daarachter moet je rechts bij Greby het pad in om naar Kullstad te rijden.

En daar is het dan! Op elke gedetailleerde kaart staat Kullstad aangegeven. Maar mocht je de weg vragen, dan kun je beter vragen naar Greby. Dat weten de meeste autochtonen wel te vinden.