Het ligt natuurlijk voor de hand om vooral in te zoomen op de zomer, maar ook de overige seizoenen zijn heerlijk. Het voorjaar is volop genieten van de ontluikende natuur, de herfst is een sprookje als de miljoenen berken en bosbessen verkleuren en de winter is vooral genieten van wat we in Holland steeds vaker missen. De afgelopen jaren had men vaak een witte kerst in Kullstad, behalve tijdens onze eerste kerstvakantie in 2006. De winter 2006-2007 was evenals in Holland ook in Zuid-Zweden de warmste ooit. In 2008-2013 waren de winters over het algemeen lang, koud en met veel sneeuw en ijs. Het unieke van Kullstad is dat we slechts op een half uurtje van een echt  skicentrum afliggen met 6 pistes en 4 liften. Dit centrum, Tolvmannabacken genaamd,  wordt gerund door vrijwilligers, dus de prijzen vallen erg mee. Voor nog geen 100 Euro heb je al een 5 daagse kaart. En kinderen tot 16 jaar gaan dan voor nog geen 70 Euro onbeperkt omhoog en omlaag. Kijk op www.tolvmannabacken.com. Er is ook een skischooltje aanwezig. Alle materialen zijn hier (ook per dag of dagdeel) te huur.

Skieen Tolvmannabacken 02 Skieen Tolvmannabacken 01 skieen tolvmannabacken 03

Wat je overal ook kunt doen is langlaufen. Ook bij Tolvmannabacken is een grote langlaufroute aanwezig. Elk dorp en stad heeft wel een of meer verlichte parcours, waar je tot 's avonds laat een rondje kunt langlaufen. Langlaufuitrusting kun je huren in Tolvmannabacken (zie hiervoor) en bij het eerder genoemde Vandrarhem in Bjorkfors www.bjorkfors.com. Hier kun je nu ook schaatsarrangementen boeken inclusief schaatsen en andere voorzieningen. Je kunt overigens ook onder begeleiding lange afstanden schaatsen over de meren. Meer informatie bij onze vrienden van het Vandrarhem in Bjorkfors, Rick en Linda Veen (Rick op de linkerfoto uiterst links en rechts op het voertuig).

Maar dan het verdrietige nieuws. We verhuren niet in de winter. Dan moeten alle watersystemen weer worden aan/uitgezet en bovendien is verwarmen van Kullstad erg kostbaar, omdat dit vooral met electrische panelen gebeurd. Om het leuk te houden zouden we dan extra moeten gaan rekenen voor het gebruik van electra. Maar je kunt dus prima terecht in het Vandrarhem in Björkfors bij Rick en Linda Veen. www.zweedvoetjes.nl

Schaatsen 01 Schaatsen 01 Schaatsen 01