Op 4 kilometer van het huisje ligt een heerlijke badplaats, Trossbonäs geheten. Er zijn meer badplaatsen in de omgeving, compleet met droogtoilet, reddingsbootje en reddingsboei, want in Zweden neemt men geen enkel risico. Trossbonäs is nooit druk. Met een paar volvo's en saabs op het parkeerterreintje onder de oude eiken heb je het wel gehad. Je hebt dus altijd wel een prettige stek om een paar uurtjes door te brengen. Over ons meer vind je alles op de website www.asunden.com. Ook een aanrader voor liefhebbers van vissen. Je moet dan wel een fiskekort, een viskaart kopen, maar dan heb je ook wat. Het meer zit vol vis en bovendien is Östergotland bekend om zijn enorme dichtheid aan rivierkreeftjes. Erg lekker! In augustus is het kreeftenfeest in Zweden en dan worden die kleine kreeftjes overal opgediend, al komt het meeste dan wel weer uit China. Maar tegenwoordig liggen de kreeftjes ook in de diepvries van IKEA!

Maar als je liever is zee zwemt, dan moet je een half uurtje rijden naar Gamleby. Je komt dan aan bij een camping, waar je prima een duik in zee kunt nemen al dan niet van de duikplank. Het lijkt echter alsof je aan een meer zit, maar dat komt door de scherenkust. Het zijn allemaal inhammen, dus over zee kijken is alleen mogelijk als je ergens op een schiereiland staat.

Een andere leuke activiteit is natuurlijk per kano het meer verkennen. Er zijn in Horn kano's te huur en bij een vrijetijdscentrum in de buurt van Kisa, maar je kunt ook bij onze Hollandse vrienden in Björkfors terecht bij de jeugdherberg. Dat is een aanrader, want er is ook heerlijke appeltaart verkrijgbaar en je kunt weer even Nederlands spreken. Kijk op www.bjorkfors.com.

Meer 08 Meer 01
Meer 08 Meer 01
Meer 08 Meer 01
Meer 08 Meer 01