Op weg naar Zweden,

 hoe kom ik in Kullstad?

En voor wie de deze map wil bekijken op internet gaat naar de link: Google Maps

Het spreekwoord zegt het al: Er zijn vele wegen naar Rome en laat dit nu ook opgaan voor Zweden!

Vraag je eerst af hoe je naar Zweden wilt: in een dag, dus snel, of via-via, dus rustig aan. Vanaf ons huis in Driehuis is het van deur tot deur via de snelste weg ongeveer 1213 kilometer. En als je flink doorrijdt in Duitsland en Denemarken met 130-150 km/h, kun je in 13-14 uur (inclusief twee bootovertochten) in Kullstad zijn vanaf de omgeving Amsterdam. Woon je in Noord-Nederland, dan scheelt het al 2-3 uur rijden. 

Maar je kunt natuurlijk ook vliegen. KLM (http://www.klm.nl/) vliegt 2x per week naar Linköping. Dat ligt op een uurtje rijden van Kullstad! Dus verreweg de beste optie qua tijd/afstand. Ook vliegt KLM 6x per dag naar Stockholm (Arlanda), dus je hebt plenty mogelijkheden om te kiezen. Maar goedkoper en ook dichter bij Kullstad is Nyköping (Skavsta), waar low-cost carriers op vliegen zoals Ryan-Air vanaf Eindhoven (http://www.ryanair.com/). Je kunt soms voor nog geen 30 Euro heen en weer inclusief toeslagen en belasting. Je kunt ook naar Weeze/Düsseldorf in Duitsland. Vanaf Arnhem gaat er elk uur een bus rechtstreeks (1 uur en 5 minuten rijden).  Een andere optie is met Ryan Air vanaf Niederrhein naar Växjö in Zuid-Zweden. Kijk eens op http://www.lowcostairlines.nl/ Een andere goede site is http://nl.airtraffic.eu/. In alle gevallen zul je dan wel een auto moeten huren. Probleem in Växjö is dat de verhuurmaatschappijen gesloten zijn als je aankomt.  Overigens moet je zelfs met de goedkoopste auto per week toch zeker op 250 Euro rekenen (exclusief brandstof). Maar snel en gerieflijk is het natuurlijk wel. Bovendien is het concurrerend met een dure auto, zoals mijn volvo. Een week Zweden is vijf tanken benzine (á 90 Euro) + de boot (ongeveer 200 Euro retour, prijspeil juli 2009). Als je dat afzet tegen de goedkoopste ticket vanaf Weeze/Düsseldorf of Eindhoven met een huurauto (Skoda Fabia of Toyota Aygo) en dan nog de trein naar Arnhem of Eindhoven en eventueel een bus naar Weeze, dan betekent dat per auto ruim 600 Euro en met het vliegtuig en een huurauto per week nog geen 400 Euro!

1. De snelle weg:

Maar we gaan nu weer terug naar de auto. Snel naar Zweden? Dan moet je de grens over bij Hengelo/Enschede, via de A1. In Duitsland gaat deze over in weg nummer 30, die je afrijdt tot aan Osnabrück. Daar ga je weg nummer 1 (Duitse A1) op richting Bremen/Hamburg. Je gaat Hamburg voorbij en blijft de 1 volgen tot aan Puttgarden. De laatste pakweg 30 kilometer naar de boot is geen snelweg meer. In Puttgarden neem je de boot naar Denemarken. Je kunt hier een combiticket nemen naar Zweden (dus inclusief de boot tussen Denemarken en Zweden). De kosten voor een personenauto inclusief 9 persoontjes is heen en terug ongeveer 200 Euro (een enkeltje is de helft!). De bootreis duurt ongeveer een uur. Je kunt goedkoop op de boot warm eten.

Dan rijd je in Denemarken over de E47 naar Kopenhagen en vanaf Kopenhagen volg je de borden met het veerbootje erop richting Helsingör. Aan het eind van de rit rijd je Helsingör binnen en zie je in de verte Zweden (Helsingborg) al liggen. Hier stap je vervolgens op de boot (neem vooral de Scandlines en niet de HH-lines, want je hebt een combinatieticket voor de Scandlines! Er staat duidelijk aangegeven hoe je moet rijden. Bij de rotonde zie je rechts de ferries al liggen van Scandlines). De boottocht Helsingör-Helsingborg duurt ongeveer 20 minuten. Meer informatie op http://www.scandlines.de/. Je kunt ook alleen met Scanlines van Puttgarden naar Rødby varen en dan in Helsingör de HH-ferry nemen. Die is iets goedkoper, maar je zal zelf even moeten berekenen of een combi met Scandlines niet handiger is. Bovendien zijn die HH bootjes erg smal en heb ik er wat mindere ervaring mee.

In Helsingborg volg je de bebording richting E4/Stockholm. Als je toch op de E5/E20 bent beland, zit je enorm fout. Terugkeren naar Helsingborg en de E4 opzoeken is dan het credo! De E4 blijf je volgen richting Jönköping (jungsjeuping). En daar ben je wel 2 uurtjes mee bezig. Een leuke tussenstop is na ongeveer een uurtje rijden de uitspanning Laganland. Hier kun je tanken, drinken/eten, golfen, een elandenpark bezoeken en vooral allerlei souvenirs kopen die met elanden te maken hebben. Ik krijg hier jaarlijks mijn verjaardagscadeau, omdat ik iets met elanden heb (http://www.laganland.se/). Bij Värnamo nemen we tegenwoordig een tussenstop voor een hamburger. Je hebt hier maar liefst drie hamburgerketens: de Mac, de Burgerking en de Max, een Zweedse hamburgergigant. Geen idee welke beter is, maar de kids kiezen altijd voor de MacDonald.

Na een uur of twee op de saaie E4 beland je in Jönköping. Daar kun je twee kanten op. Je kunt gewoon de E4 blijven volgen naar Linköping en daar neem je de 34 richting Kisa/Vimmerby. Een leukere en ongeveer even snelle route is via het Hoogland van Småland. Je verlaat dan in Jönköping de E4 en volgt de 40 (voorheen 31) richting Nässjo/Eksjö. Bij Nässjö ga je de 33 op richting Eksjö en die volg je tot Vimmerby. Bij de rotonde met de 34 bij Vimmerby ga je linksaf de 34 op richting Kisa/Linköping. Na een kilometer of 30 zie je een groot blauw bord dat je de provincie Östergotland inrijdt (gemeente Kinda). Let op, want nu kan elk moment de afslag komen. Enige kilometer verder neem je de afslag Horn/Gamleby, weg nummer 135. Horn is nu nog 8 kilometer. Je rijdt dan het dorpje Horn binnen langs de kerk, het bruggetje over totdat je recht vooruit de ICA (de plaatselijke Albert Heijn) ziet. Hier houd je rechts aan richting V.Eneby. Je rijdt nu op de Kisa-Mors väg, onze straat. Rijdt nu 3 kilometer noordwaarts, totdat je een grote rode (oude) schuur ziet aan de linkerzijde van de weg met enkele huizen. Je gaat hier met een bocht omheen en vervolgens zie je weer een rode schuur links en rechts een vijvertje met ganzen. STOP! Hier moet je direct links in. Je ziet ook een oude melkbus op een oude stellage met daaronder de letters GREBY. Hier moet je inrijden. En pas op, want je rijdt het snel voorbij! Je sukkelt nu af op een rood, laag huis, waar je linksom voorlangs gaat. Vervolgens maak je een bocht en rijd je op een karrespoor (een grusväg, het steenachtige materiaal heet grus). Rijdt maar rustig verder. Je gaat nu een bergje op en waar je alleen met een tractor of Landrover verder kan, zie je links een schuurtje en daarachter de bestemming: Kullstad. De auto kun je voor het hek parkeren.

    

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij deze schuur opletten! Na de bocht moet je...                                           hier naar binnen!

 

     

  

 

 

 

 

 

 

 

Als je hier rijdt, ga je goed                                                                                                     En dan aan het eind links het einddoel. Gefeliciteerd!

2. De rustige routes

Dat zijn er nogal wat. In Nederland kun je ook bij Nieuweschans/Groningen de grens over. Dat doen we de laatste tijd steeds vaker. Je moet dat over de A28 of via de Afsluitdijk rijden vanaf de Randstad. Een heel wat relaxere route vergeleken met de voorgaande, ofschoon je uiteindelijk toch weer op "die Einz" terecht komt bij Bremen. Je bent ook wat langer bezig, door verkeerslichten in Groningen, een rotonde in Joure etc. En je kunt dus officieel niet harder dan 120 km/h, terwijl je via Hengelo al snel kunt planken, omdat je in Duitsland nu eenmaal onbeperkt mag scheuren. Althans, sinds kort rijd je vanaf Bremen tot aan Hamburg op 120 km wegen. Pas boven Hamburg kun je richting Puttgarden weer plankgas. Ook Die Autobahn is niet meer wat het geweest is.

Vanaf Nieuweschans (A7) kom je in Duitsland op de 28, die via Oldenburg uiteindelijk dus weer op de 1 ten zuiden van Bremen aansluit. Daar volg je de route zoals hiervoor beschreven. En wil je echt relaxed rijden in Duitsland, dan moet je de Autobahn af en zelf gaan plannen. Maar de Autobahn is eigenlijk helemaal niet zo stressig als sommige lieden wel menen. Je rijdt tenslotte alleen maar rechtuit, zonder verkeerslichten, dorpen etc. Je treft hooguit af en toe een file, vooral in de spitsuren bij Bremen en in het bijzonder Hamburg. En daarnaast is er natuurlijk altijd wel ergens werk aan de weg (Baustellestau) of een ongeluk gebeurt(Unfallstau). Vooral in 2009 waren er enorm veel bouwwerken met vertraging, omdat er overal (nieuwe) bruggen over de A1 werden gebouwd. En als je pech hebt wordt een Baustellestau tevens een Unfallstau en sta je een uur helemaal stil. Maar veel alternatief is er niet. Je kunt soms als je hoort dat het helemaal vast staat zo'n blauw U bord volgen (staat dan op b.v. U39), maar dan moet je van tevoren uitpuzzelen waar die Umleitung naar toe gaan. Je rijdt dan wel om, maar je staat in elk geval niet stil op de Autobahn.

Denemarken komt hieronder nog verder aan bod, vanwege de mogelijkheid om bruggen te nemen in plaats van de boot, of een combinatie van brug en boot te nemen.

En verder kun je natuurlijk naar Kiel rijden en daar de Stenaline nemen, die elke dag om 19.00 uur afvaart richting Göteborg, waar je dan de volgende ochtend aankomt. Sommige lieden zweren bij deze ferry; je komt uitgeslapen aan. De maker van deze site werd echter meestal wakker gehouden door Zweedse jongeren en ander ongemak, dus kan ik mij niet heugen uitgeslapen van de Stena line af te zijn gereden. Maar als je een duurdere hut met een raam neemt, of echt flink uit de broek gaat en een dure hut bovenin neemt, dan zul je vermoedelijk geen last hebben van andermans vertier. Dan is Kiel-Göteborg wellicht een prima manier om rustig naar Zweden te rijden. Kiel is ongeveer 6-7 uur rijden vanaf Amsterdam e.o. En Göteborg-Kullstad zal ongeveer 4 uur rijden zijn, dus dat is net zolang als vanaf Helsingborg. Zie verder http://www.stenaline.nl/.

En dan zijn er nog de overige ferries, zoals van Travemünde naar Trelleborg. Op de linkpagina staan ze allemaal! Naar Kullstad is echter de route Puttgarden-Rodby/Helsingör-Helsingborg het handigst. En qua boot is de Stena Line vanaf Kiel het handigst. Je rijdt dan vanaf Göteborg over de 40 via Borås naar Jönköping en vandaar pak je de route op zoals hiervoor beschreven.

Dan nog wat over de alternatieven in Denemarken. Je hoeft geen enkele boot te nemen, als je in Noord-Duitsland bij Flensburg de grens over gaat. Je moet dan bij Hamburg richting Flensburg de 7 nemen. In Denemarken gaat de 7 over in de E45. Bij Kolding neem je de E20 en dan ga je over de tolbrug (www.storebaelt.dk). Een enkeltje kost zo'n  31,- (januari 2010) voor een auto t/m 6 meter inclusief passagiers. Je rijdt dan uiteindelijk ook weer richting Kopenhagen. Hier kun je dan alsnog naar Helsingör rijden en de boot nemen. Maar je kunt dus ook de Öresundbron nemen, de grote brug tussen Zweden (Malmö) en Denemarken (Kopenhagen). Je komt dan 50 km. zuidelijker uit dan met de boot naar Helsingborg (www.oeresundsbron.com). In totaal rijd je wel 200 kilometer om en ben je een uur langer bezig als je alleen bruggen neemt. Je moet dus zelf even berekenen of de extra brandstof en langer rijden opweegt tegen de boot c.q. de boten. Op de boot rust je ook nog eens even uit. Richting Kullstad, Östergotland zijn de bootverbindingen in mijn optiek het meest logisch.

Hierboven de kaart van Zuid-Zweden. Vanaf Helsingborg volg je de groene lijn (E4) richting Stockholm. Bij Jönköping ga je via Nässjö naar Eksjö. Daar kun je kiezen. Of de 134 op naar Kisa, of zoals in het begin beschreven via Vimmerby de 34 op ook richting Kisa (en Linköping). De blauwe stip is de bestemming.

Vanaf Jönköping richting Nässjö (40, was vroeger de 31) en bij Nässjö naar Eksjö (33) tot aan Vimmerby. Daar richting Linköping, Kisa (34) tot aan de kruising richting Horn/Gamleby (135). Na 8 km. linksaf Horn in. Bij de ICA rechts aanhouden richting Västra Eneby en dan na 3 km. ben je in Greby.

Vanaf Ekjsö kun je ook de 134 naar Kisa nemen. Een prachtige weg door het noordwestelijk deel van het Hoogland van Småland. Je rijdt dan door Kisa heen en vervolgt de 134 richting Åtvidaberg, totdat je bij een brug komt over het Åsundenmeer. De 134 gaat dan linksaf over de brug, maar je moet dan rechtdoor blijven rijden richting Horn. Na een kilometer of tien zie je rechts direct aan de weg een grote rode stal. Direct daarachter moet je rechts bij Greby het pad in om naar Kullstad te rijden.

 

En daar is het dan! Op elke gedetailleerde kaart staat Kullstad aangegeven. Maar mocht je de weg vragen, dan kun je beter vragen naar Greby. Dat weten de meeste autochtonen wel te vinden.